Gräddbräserad curryströmming

 

6 port.

 

1½kg strömming

1 1 kkp rågmjöl

2 dsk curry

1 rågad tsk salt

50GR margarin

2DL vatten

1 fiskbuljongtärning

1dl tjock grädde

2msk strimlad paprika kons.

1 knippa dill

 

strömmingen rensas,benas ej. Några strömmingar åt gången skakas i en papperpåse med mjöl,curry och salt.brynes lätt ca 1 minpå var sin sida i margarin och lägges i eldfast form. Tärningsbuljongen och grädden kokas upp och hälls över strömmingen som sedan bräeras uner lock i 5 min. garnera med dillkvistar och paprikastrimlor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0