Marängknyten
Det här receptet är gammalt ,Hittade gamla receptkort från HemmetsJournal. Dessa kort kommer ifrån min morfar(tror att det kan ha varit min mamman /mormor som har sparat dessa kort)
Deg:
3 hg smör/margarin
3 msk socker
3 ägggulor
7 dl vetemjöl
Marräng massa:
4 ägg vitor
12msk socker
1/4 tsk finstött kardemumma(knappt 2dl)
arbeta samman smör,socker,äggulor och mjöl till en smidig deg,som får vila kallt en stund. vispa sedan upp äggvitorna till styvt,sedenblankt skum och vänd försiktigt mer sockret och den finstötta kardemumma.kavla ut degen och sporra den i ungefär 6 cm stora fyrkantiga bitar. lägg en topp märängmassa på varje och vik varsamt hörnen över marängen. grädda kakorna vacker guldgula i svag ugnsvärme,150 gr. ca 55st.
Kommentarer
Trackback