Mockarrutor/kärkeksmums
30-35 st
5 ägg
4½ dl socker
2 dl vatten
200g margarin / smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Glasyr:
3½ dl florsocker
1 msk kakao
4 msk smältmargarin / smör
2 – 3 msk starkt kaffe
Garnering:
Kokosflingor
Ugnstemperatur: 200 grader
Smörj en långpanna , 30 * 40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp vattnet och tillsätt matfettet i i mindre bitar. Rör om tills fettet har smält. Blanda mjölet och bakpulvret. Sikta i kakaopulvret. Tillsätt detta och vätska i äggsmeten och blanda väl. Häll smeten i pannan.
Gräddning:
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Blanda ingredienserna till glasyren. Sikta florsockret och kakaopulvret. ( eller köp färdigt blandat choklad florsocker) så att eventuella klimpar försvinner. Rör glasyren slät. Bred ut den över kakan. Strö på kokos. Skär kakan i bitar.
Förvaring:: i burk 3 – 4 dagar, i frys ca 3 månader