Mockarrutor/kärkeksmums

30-35 st

 

5 ägg

4½ dl socker

2 dl vatten

200g margarin / smör

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

 

Glasyr:

3½ dl florsocker

1 msk kakao

4 msk smältmargarin / smör

2 – 3 msk starkt kaffe

 

Garnering:

Kokosflingor

 

Ugnstemperatur: 200 grader

 

Smörj en långpanna , 30 * 40 cm.

Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp vattnet och tillsätt matfettet i i mindre bitar. Rör om tills fettet har smält. Blanda mjölet och bakpulvret. Sikta i kakaopulvret. Tillsätt detta och vätska i äggsmeten och blanda väl. Häll smeten i pannan.

 

Gräddning:

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Blanda ingredienserna till glasyren. Sikta florsockret och kakaopulvret. ( eller köp färdigt blandat choklad florsocker) så att eventuella klimpar försvinner. Rör glasyren slät. Bred ut den över kakan. Strö på kokos. Skär kakan i bitar.

 

Förvaring:: i burk 3 – 4 dagar, i frys ca 3 månader


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0