Fiskgratäng med citronsås 30 portioner

 

4.2 kg fiskfilé

1500gr bladspenat

2 msk muskot

2 msk salt

 

Gratängsås

 

140 gr vetemjöl

1,4 l mjölk

1,4 l fiskbuljong

4 msk citronsaft

 

Tillagning

1.     Tina spenaten och lägg den i en osmord form eller kantin. Krydda spenaten med muskot. Lägg fisken ovanpå och salta.

 

2.     Rör ut vetemjölet i lite kall mjölk. Koka upp buljongen och resten av mjölken. Vispa ner redningen och låt det koka i 5 minuter.

 

3.     Smaksätt med citronsaft och häll över fisken.

 

4.     Gratinera i ugn. Konvektionsugn 20- 25 minuter 175 grader. Stekugn 20-25 minuter , 225 grader

 

 

 

Gott potatismos

Tillagningstid 21- 50 minuter

 

7,5 kg potatis av mjöligsort

1,5dl salt

15 L mjölk

muskotnöt (malen)

 

1.     skala potatisen och dela den i mindre bitar. Låt koka i saltat vatten. Använd en rostfri gryta så du kan mosa potatisen direkt i den.

 

2.     slå av vatten och ångan av potatisen. Tillsätt mjölken och koka upp. Vispa eller stött sönder potatisen. Tillsätt smör ock kryddor och vispa potatisen fluffigt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0