rödbetsgravad röding

1 st rödingfilè (som har varit fryst i tre dar) 250g
1tsk salt
1msk socker
1krm krossad svartpeppar
en liten kokt rödbeta
i msk hackad dill
Gör så här:
dela rödingfilèn i två delar. blanda salt, socker,peppar. strö över blandningen i botten på en form. sedan lägg ena fisk biten skinnsidan neråt och strö över med blandningen. Till sätt den skalade ock kokta rödbetan. Rödbetan ska vara riven.  Strö över på fiskbiten och tillsätt dillen. Lägg den andra fiskbiten(Med skinnsidan uppåt) och tryck till.Täck rödingen med plastfolie  och låt den stå i kylen i ca 12 timmar. Vänd bitarna och låt de gravas ytterligare ett dygn. Sedan ska ni skrapa bort rödbetan innan ni skär den i bitar.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0